Світ

Болгарія продовжила тимчасовий захист для українських біженців

Болгарія продовжила тимчасовий захист для українських біженців

Фото: АР (ілюстративне фото)

Болгарія продовжила тимчасовий захист для біженців із України

Механізм тимчасового захисту дає біженцям з України однакові з громадянами країн ЄС права на працю, соціальне та медобслуговування, освіту.

У Болгарії уряд продовжив дію тимчасового захисту для українських біженців до березня 2025 року. Про це повідомляє Novinite.

Зазначається, що відповідно до рішення Євроомісії Рада міністрів оголосила про продовження тимчасового захисту переміщених українців на території Болгарії. Продовження, що набуває чинності з 4 березня 2024 року, розраховане на рік і відображає постійне прагнення підтримати біженців, які рятуються від конфлікту в Україні.

Механізм тимчасового захисту дає біженцям з України однакові з громадянами країн ЄС права на працю, соціальне та медичне обслуговування, освіту. Захист закріплений у директиві Євросоюзу.

Нагадаємо, на неформальній зустрічі міністрів юстиції та внутрішніх справ країн ЄС порушать питання про альтернативи тимчасовому захисту, який Євросоюз створив спеціально для українців, які виїхали за кордон через війну.

Раніше видання Politico повідомило, що Україна веде переговори з ЄС щодо встановлення таких міграційних правил Євросоюзу, які б допомогли забезпечити повернення більшої кількості українців додому 2025 року.  

В українському уряді цю інформацію спростували, заявивши, що принципова позиція України полягає в тому, що українці, які перебувають у ЄС, повинні мати право на тимчасовий захист.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button