Світ

Блінкен заявив про загрозу для національної безпеки США

Блінкен заявив про загрозу для національної безпеки США

Фото: usembassy.gov

Держсекретар США Ентоні Блінкен

Якщо проміжний бюджет не буде схвалений, фінансування діяльності уряду США може припинитися.

Урядовий шатдаун, який прогнозується в США, може вплинути на нацбезпеку країни. Про це у п’ятницю, 29 вересня заявив очільник Державного департаменту Сполучених Штатів Ентоні Блінкен під час прес-конференції. 

Держсекретар США акцентував, що припинення роботи американського уряду ускладнить роботу Державного департаменту і зазначив, що відомство готується до ймовірного шатдауну, але закликав Конгрес “не йти на цей крок”.

“Ми дуже зосереджені на тому аби за будь-яких умов могли б зосередити наші ресурси на просуванні та захисті національної безпеки. І, звичайно, на тому щоб ми могли виконувати функції, необхідні для захисту людських життів, власності та безпеки”, – заявив Ентоні Блінкен.

Відомо, що у Палаті представників США, де республіканці мають незначну більшість досі не проголосували за бюджет. Якщо його не приймуть вчасно, то США з 1 жовтня загрожує шатдаун.

Шатдаун – це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через те, що у США не ухвалили новий бюджет. Співробітники великої частини державних структур у цей час працюють безкоштовно або йдуть у безстрокову відпустку.

Можливе тимчасове припинення роботи уряду у США, що має назву шатдаун, негативно вплине на навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Білий дім продовжить взаємодію із законодавцями обох партій в американському Конгресі для ухвалення нового масштабного пакета з допомогою для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button