Світ

Блінкен запросив переговори з Лавровим

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Держсекретар США Ентоні Блінкен

У МЗС Росії заявили, що Сергій Лавров “приділить цьому проханню увагу, коли дозволить йому час”.

Держсекретар США Ентоні Блінкен має намір провести телефонну розмову із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Про це у четвер, 28 липня, повідомив офіційний представник Держдепу Нед Прайс на брифінгу, пише Укрінформ.

 

“Ми висловили інтерес, ясно заявили Росії, що маємо намір провести телефонну розмову між держсекретарем Блінкеном та міністром Лавровим, – сказав Прайс.

 

За його словами, Москва підтвердила отримання запиту.

 

“Ця розмова не стане переговорами щодо України і не сигналізує про нормалізацію російсько-американських відносин”, – зазначив представник Держдепу.

 

Російські ЗМІ вважають, що американська сторона має намір порушити питання обміну ув’язненими між Росією та США – російського підприємця Віктора Бута на двох американських громадян Пола Уілана та Бріттні Грайнер, які перебувають під вартою в Росії.

 

Так, РИА Новости пишуть, що Прайс озвучив три теми, які пропонує Вашингтон: обговорити проблему американських громадян, які відбувають покарання в Росії, вивезення українського зерна, а також США мають намір застерегти від приєднання українських територій.

 

Раніше Блінкен заявив, що план Росії провести на захоплених теренах України фіктивні референдуми з метою анексії цих земель не спрацює. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button