Світ

Блінкен закликав Китай використати свій вплив на Близькому Сході

Блінкен закликав Китай використати свій вплив на Близькому Сході

Ентоні Блінкен уперше після нападу палестинських бойовиків ХАМАСу на Ізраїль провів розмову з міністром закордонних справ Китаю Ваном І

США стурбовані тим, що Хезболла за підтримки Ірану відкрила додатковий фронт у війні на північному кордоні Ізраїлю.

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Пекін використати свій вплив на Близькому Сході, щоб запобігти нападу інших держав чи недержавних утворень на Ізраїль. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

Таким чином, американський посадовець уперше після нападу палестинських бойовиків ХАМАСу на Ізраїль провів розмову з міністром закордонних справ Китаю Ваном І.

Речник державного департаменту Метью Міллер заявив, що Блінкен намагався зміцнити підтримку Ізраїлю серед арабських країн.

Сполучені Штати були особливо стурбовані тим, що Хезболла підтримувана Іраном відкрила додатковий фронт у війні на північному кордоні Ізраїлю.

Китай підтримує тісні стосунки з Іраном і допоміг Тегерану в досягненні знакової дипломатичної розрядки напруженості з Саудівською Аравією на початку цього року. Блінкен закликав Пекін використати свій вплив у цьому регіоні, щоб запобігти розширенню війни ХАМАСу та Ізраїлю.

Нагадаємо, Ентоні Блінкен зустрівся з президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом в столиці Йорданії Аммані. 

Держсекретар США прибув у Ізраїль

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button