Світ

Блінкен розповів про наслідки для РФ від ембарго на золото

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Торік експорт російського золота становив 15,45 млрд доларів (14,2 млрд євро). Більшість цих обсягів припадає на країни G7.

 

Введення заборони на імпорт російського золота, яке є другою за обсягами статтею доходів РФ після енергоносіїв, позбавить Кремль 19 мільярдів доларів на рік. Про це у неділю, 26 червня, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю CNN.
 
Він наголосив, що більшість обсягів продажів припадає на країни G7. За словами Блінкена, відрізати РФ від цієї статті доходів важливо.
 
Держсекретар зазначив, що вже введені безпрецедентні санкції та експортний контроль мають значний вплив на економіку Росії.
 
“Незважаючи на те, що РФ отримує доходи від нафти за вищими цінами, вона не може витрачати їх через експортний контроль. Не може придбати те, що їй потрібно, щоб модернізувати свій оборонний сектор, модернізувати його технології, модернізувати свою енергетичну розвідку , а це означає, що згодом кожна з цих сфер занепадатиме”, – зазначив глава Держдепартаменту.
 
Він наголосив, що, за прогнозами, російська економіка має скоротитися на 8-15% наступного року. Зокрема рубль утримується штучно великими витратами, що також виснажує економіку.
 
“Росію вже залишили тисячі компаній, і рівень життя росіян падає”, – звернув увагу Блінкен.
 
Нагадаємо, лідери країн G7 погодили заборону імпорту золота з Росії.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button