Світ

Блінкен пригрозив китайським компаніям у разі постачання зброї Росії

Блінкен пригрозив китайським компаніям у разі постачання зброї Росії

Держсекретар США Ентоні Блінкен

Блінкен сподівається, що Китай серйозно сприйме попередження США і утримається від допомоги РФ.

 

Адміністрація президента США Джо Байдена стурбована тим, що Китай розглядає можливість постачання зброї до РФ. Штати попередили Китай про наслідки надання такої підтримки. Про це повідомив Держсекретар США Ентоні Блінкен на прес-конференції у Казахстані, повідомляє CNN.

 

“Ми без вагань завдамо ударів китайським компаніям або приватним особам, які порушують наші санкції або іншим чином беруть участь у підтримці військових дій Росії”, – зазначив він.

 

За словами Блінкена, він порушив це питання “безпосередньо” з високопоставленим дипломатом Китаю Ван І, коли зустрівся з ним на полях Мюнхенської конференції з безпеки, а президент США Джо Байден говорив про це з президентом Китаю Сі Цзіньпіном в Індонезії в листопаді.

 

Як заявив Держсекретар США, якби Китай підтримав військові дії Росії, це створило б серйозну проблему для американо-китайських відносин, а також відносин Китаю з іншими країнами світу.

 

Блінкен сподівається, що Китай серйозно сприйме попередження США і утримається від допомоги РФ.

 

“Китай не може робити й те, й інше, коли йдеться про російську агресію в Україні. Не можна, з одного боку, висувати мирні пропозиції, а з іншого – фактично підливати полум’я пожежі, розпаленої Росією”, – підкреслив він.

 

Нагадаємо, як заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс, допомога Китаю Росії матиме “трагічні наслідки” та викличе питання з боку інших країн щодо політики Пекіна.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button