Світ

Більшість росіян чекають на другу хвилю “часткової” мобілізації

Більшість росіян чекають на другу хвилю часткової мобілізації

Фото: Соцмережі

У Росії готуються до нової хвилі мобілізації

Більш ніж половина (56%) опитаних росіян вважають, що другу хвилю часткової мобілізації буде оголошено.


Більшість громадян Росії вважають, що в найближчі три місяці може бути оголошена нова хвиля мобілізації. Про це говорять дані опитування незалежного Левада-центру.
 

Більш ніж половина (56%) опитаних вважають, що другу хвилю часткової мобілізації буде оголошено: 15% – безперечно так вважають, 41% – швидше. Близько третини (31%) дотримуються зворотної думки.
 

Більшість (69%) респондентів знають про закон, який запроваджує єдиний реєстр військовозобов’язаних, “електронні повістки” та нові обмеження для ухилянтів: чверть добре знають про нього, 44% – щось чули, але без подробиць. Близько третини (30%) про це нічого не чули.

 

Переважними почуттями, викликаними даними змінами в законодавстві, є “тривога, страх, жах” (18%), “гордість за Росію” (13%), а також “гнів, обурення” та “шок” (по 11%). При цьому чверть респондентів відповіли, що жодних особливих почуттів не відчувають. Почуття “тривоги” та “шоку” переважають серед наймолодших респондентів – 18-24 років.

 

Опитування проведено 20-26 квітня серед 1623 осіб шляхом особистого інтерв’ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button