Світ

Більше половини росіян “відчули, що збідніли” – РБК

Більше половини росіян відчули, що збідніли - РБК

Фото: PhotoXPress

Понад 50% росіян заявили про зниження добробуту у 2022 році

Найсильніше зниження добробуту минулого року відчули росіяни віком 38-58 років та з низьким рівнем доходу.

У 2022 році близько 53% росіян заявили, що відчули падіння добробуту. А ще 59% відзначили, що в найближчі півроку сильно турбуватимуться про власні доходи через зростання цін, інфляцію, загальну економічну ситуацію в країні та падіння доходу сім’ї в цілому. Про це в неділю, 22 січня, пише РБК з посиланням на дослідження консалтингової компанії “Яків та партнери”.

 

Серед опитаних 46% громадян РФ відзначили погіршення ситуації із заощадженнями та накопиченнями, а також поскаржилися на погане фізичне та емоційне здоров’я.

 

Про зниження якості дозвілля та відпочинку заявили 42% росіян.

 

“За останній рік респонденти знизили витрати на предмети розкоші (9%), подорожі за кордон (9%) та по країні (4%), розваги (8%), харчування поза домом (6%), електроніку (3%) та техніку (2%), при цьому вони збільшили витрати на ЖКГ (55%), лікарські препарати (38%), харчування будинку (35%), зв’язок та інтернет (28%), побутову хімію (28%) та медичні послуги ( 22%)”, – сказано у повідомленні.

 

Ще 42% опитаних заявили, що незабаром практично не зможуть купити одяг.

 

При цьому 78% вважають, що повернення до нормального життя без санкцій та світової ненависті, які вплинули на їхнє життя, може зайняти від року до кількох років.

 

Зазначимо, згідно з опитуванням, більшість громадян України вважають справедливими та обґрунтованими відключення електрики через терористичні атаки Росії по об’єктах критичної інфраструктури країни.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button