Світ

Білорусь видворяє американських дипломатів

Про це заявив прессекретар МЗС Білорусії Анатолій Глаз, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

У МЗС Білорусі заявили про висилку дипломатів США і відкликання дозволу на роботу в країні для Агентства США з міжнародного розвитку у відповідь на санкції проти стратегічних підприємств країни.

Глаз сказав, що Білорусь висилає частину дипломатичного персоналу США у відповідь на вступ в дію санкцій відносно нафтохімічного комплексу країни.

“Як суверенна держава ми не можемо залишити без уваги цей недружній випад. Тому сьогодні в МЗС був викликаний Тимчасовий повірений у справах США в Білорусі, якому оголошено про заходи у відповідь”, – зазначив Анатолій Глаз.

Таким чином Білорусь скорочує чисельність дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу американської дипмісії. Також режим посилює візові процедури і обмежує роботу американських фахівців в країні на тимчасовій основі.

“Нами також відкликано рішення про роботу в Білорусії Агентства США з міжнародного розвитку. Ці заходи – точкові, вони покликані послати чіткий сигнал США про безперспективність тиску і примусу у відносинах з Білоруссю”, – додав представник МЗС.

“Як і раніше, ми не налаштовані на ескалацію і готові продовжувати контакти з американською стороною на принципах рівноправності і взаємної поваги”, – уточнив Глаз.

 

 

 

Back to top button