Світ

Білорусь відвела частину військ від кордону – соцмережі

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Минобороны Беларуси

Білорусь знову перекидає війська

Зафіксовано збільшення пересування військової техніки за допомогою залізниці Білорусі. Йдеться про механізовані і повітряно-десантні війська.

 

Білорусь відвела від прикордонних районів більшу частину військових підрозділів і техніки, повернувши їх на місця постійної дислокації. Про це повідомила моніторингова група Беларускі Гаюн у понеділок, 24 жовтня.

 

Так було зафіксовано збільшення пересування військової техніки за допомогою залізниці Білорусі. Йдеться про такі підрозділи:

 

  • 6-а окрема гвардійська механізована бригада (6 ОМБр ЗС РБ) з полігона Брестський і із Зябровки у місце постійної дислокації у Гродно.
  • 11-а окрема гвардійська механізована бригада (11 ОМБр ЗС РБ) з Єльська і Лельчиць у постійне місце дислокації у Слонім.
  • 5-а окрема бригада спеціального призначення (5 ОбрСпП ЗС РБ) з Іваново у Борисов і з Лунинця у Заслоново.
  • 103-тя окрема гвардійська повітряно-десантна бригада (103 ОПДБр ЗС РБ) з Вітебська у Зябровку.

 

Переважно перекидали танки Т-72б та Т-72б3, бойові машини піхоти БМП-2, бойові розвідувальні машини БРМ-1К, багатоцільові плаваючі бронетранспортери МТ-ЛБ, а також 122-мм полкові самохідні гаубиці, САУ 2С1 Гвоздика та БТР.

 

“Особливо варто згадати про пересування ЗС РФ залізницею на полігони: 230 загальновійськовий полігон Обуз-Ліснівський (Барановичський район), полігон Лепельський 19 ОМБр (Лепельський район), полігон Лосвідо 103 ОПДБр (Вітебський район)”, – йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button