Світ

Білорусь провела випробування ракети для ЗРК Бук-МБ2

Білорусь провела випробування ракети для ЗРК Бук-МБ2

Фото: РИА Новости

ЗРК Бук-МБ2

Глава правлячого режиму РБ Олександр Лукашенко стверджує, що ракета “полетіла куди треба і зробила все, що треба”.

 

Попередні випробування білоруської ракети до ЗРК Бук-МБ2 “пройшли успішно”. Про це заявив Державний військово-промисловий комітет РБ у вівторок, 7 березня.

 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зазначив, що випробування відбулися 5 березня.

 

“Позавчора випробували ракету Бук до нашого протиповітряного комплексу. Полетіла куди треба і зробила все, що треба. Тому у вас з’являється власна страшна зброя проти літальних апаратів”, – запевняє глава правлячого режиму РБ.

 

У Держкомвоєнпромі нагадали, що застосування зенітної керованої ракети 9М318 дозволяє розширити зону ураження Бук-МБ2 до 70 км, а парк повітряних цілей, що уражаються, – від літальних апаратів з малою ефективною відбиваючою поверхнею до тактичних балістичних ракет.

 

Зазначимо, що на початку вересня 2022 року Бук-МБ2 з ракетою 9М318 білоруська компанія ОКБ ТСП представила на оборонній виставці ADEX 2022, що проходила в Азербайджані.

 

Модернізований ЗРК Бук-МБ2 призначений для ураження всіх типів аеродинамічних цілей і для боротьби з тактичними балістичними ракетами та елементами високоточної зброї, ураження надводних та наземних цілей.

 

Комплекс оснащений РЛС з фазованими антеними гратами, новою оптико-електронною системою виявлення та супроводу цілей. ЗРК нібито здатний виявляти цілі на дальності до 200 км та вражати їх ракетою 9М318 на відстані від 3 до 70 км.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button