Світ

Білорусь допустила дефолт за зовнішнім боргом – Moody’s

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: belta

Мінфін Білорусі здійснив виплату за єврооблігаціями у національній валюті

Країна-співагресор не змогла виплатити 22,9 мільйона доларів за єврооблігаціями Belarus-27, повідомляє рейтингове агентство.

Білорусь допустила дефолт із зовнішніх боргових зобов’язань. Про це повідомило міжнародне рейтингове агентство Moody’s.

У повідомленні агентства йдеться, що в середу, 13 липня, минув пільговий період, протягом якого Мінськ мав виплатити 22,9 мільйона доларів за єврооблігаціями Belarus-27. Білоруське міністерство фінансів здійснило цей платіж у національній валюті, і у зв’язку з цим власники бондів не змогли отримати виплати.

Правлячий режим Білорусі наприкінці червня оголосив, що країна продовжить виконувати боргові зобов’язання щодо єврооблігацій у білоруських рублях на рахунок у Білорусбанку.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що влада Білорусі сподівається частково знизити дефіцит надходжень до бюджету країни саме за рахунок максимального стимулювання контрабанди.

Крім того, в Україні правоохоронці взяли під посилений контроль майже 7000 українських підприємств, які співпрацювали із партнерами з Білорусі та Росії. Вони запобігли таким чином виведенню за кордон 200 мільярдів гривень.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button