Світ

Без допомоги США український народ відчує негативні наслідки – Держдеп

Без допомоги США український народ відчує негативні наслідки - Держдеп

Фото: middleeastmonitor

Заступник голови Державного департаменту США Ведант Пател

Йдеться не лише про допомогу у сфері безпеки, а також економічну та гуманітарну підтримку України.

Якщо за допомогу Україні не проголосують у Конгресі США, український народ відчує негативні наслідки відсутності фінансування, так як у Білого дому немає іншого джерела для Києва. Про це у четвер, 25 січня заявив заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател під час брифінгу у Держдепі.

Пател зазначив, що у США “немає чарівного горщика грошей”, тому доводиться очікувати та сподіватися, що Конгрес зможе діяти оперативно.

Як тільки буде проголосовано за додаткове фінансування для України, США зможуть продовжувати виконувати зобов’язань щодо підтримки українських партнерів у всіх сферах, включно із безпековою, економічною та гуманітарною підтримкою.

“У мене немає конкретних даних, які я можу запропонувати, але якщо ми не зможемо надати фінансування, будуть відчутні реальні наслідки для українського народу. Та, зрештою, постраждає можливість українського народу боротись проти російської агресії”, – сказав він. 

Крім того, він додав, що під ризиком опиниться й діяльність неурядових, гуманітарних та інших партнерських організацій, які займаються допомогою. Україні.

Сполучені Штати Америки шукають способи захистити українську енергетичну інфраструктуру від атак Росії взимку. 

Раніше не залишати Україну наодинці з ворогом закликав заступник речника Держдепу Ведант Пател. Продовження підтримки Києва він назвав обов’язком. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button