Світ

Бербок назвала причини, які заважають Україні стати членом ЄС

Бербок назвала причини, які заважають Україні стати членом ЄС

Фото: Unsplash

Україна обов’язково стане членом ЄС, коли покінчить із кумівством та корупцією – Бербок

Бербок висловила впевненість, що Україна стане членом ЄС, а інвестиції в її відбудову назвала “зміцненням європейського внутрішнього ринку, особливо в тому, що стосується чистої енергії”.

Україні необхідно покласти край кумівству та корупції, що процвітали в країні десятиліттями. Боротьба з цими явищами допоможе стати їй членом Євросоюзу. Про це у середу, 21 червня, сказала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише DPA.

“Україна обов’язково стане членом ЄС, і вона вже досягла в реформах значних успіхів, але для вступу до Євросоюзу їй необхідно покласти край 30 рокам кумівства і корупції”, – сказала Бербок у кулуарах конференції з відновлення України, що проходить у Лондоні.

За словами глави німецького МЗС, Україна вже досягла значних успіхів у галузі вільних медіа та реформування судової системи, проте на цьому зупинятися не можна.

Водночас, сказала Бербок, немає жодних сумнівів, що Україна врешті-решт стане членом ЄС.

“Наша мета – відбудувати Україну так, щоб вона була придатною для ЄС”, – сказала вона.

Також Бербок у Лондоні анонсувала виділення Україні додаткових 416 мільйонів євро гуманітарної допомоги.

Міністерство енергетики України і Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства (FCDO) Великої Британії уклали меморандум про Енергетичне партнерство між країнами. 

Раніше стало відомо, що Європейський інвестбанк надасть Україні 100 млн євро позики на відновлення, наприклад, для ремонту муніципальної чи енергетичної інфраструктури.

Також повідомлялоя, що ЄІБ вимагає гарантії для збільшення підтримки України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button