Світ

Bayraktar Kizilelma пройшов новий етап випробувань

Bayraktar Kizilelma пройшов новий етап випробувань

Фото: Bayraktar Kizilelma

Турецький БПЛА-винищувач пройшов випробування на великій висоті

На сьогоднішній день створено два прототипи турецького безпілотного літака Bayraktar Kızılelma.

Безпілотний винищувач Bayraktar KIZILELMA успішно пройшов нові випробування, зокрема перевірку ідентифікаційної системи на великій висоті. Про це у п’ятницю, 16 червня заявив технічний директор компанії Baykar Makina Сельчук Байрактар у Тwitter.

 

У рамках нового етапу випробувань безпілотний літак злетів із навчально-випробувального центру Akıncı у районі Чорлу північно-західної турецької провінції Текірдаг.

“Bayraktar KIZILELMA вчора успішно завершив льотні випробування на великій висоті”, – повідомив він.

Безпілотний літак турецької розробки розвиває швидкість 630 км/год. Апарат вагою до 8,5 тонн здатний нести вантаж 1,5 тонн. Літак може виконувати операції в автономному режимі.

Апарат здатний вести повітряно-повітряний бій подібно до пілотованих бойових літаків з агресивними маневрами, на відміну від безпілотних літальних апаратів.

 

Майбутній безпілотний винищувач озброять крилатими ракетами SOM-J з дальністю понад 250 км для ведення бойових дій на поверхні та керованими боєприпасами сімейства MAM виробництва Roketsan для невеликих ударних операцій.

Серійне виробництво літака заплановане на 2024 рік.

Нагадаємо, на початку червня Росія запустила фейк про “знищення” українського флоту дронів Bayraktar.

А у квітні Україна підписала три угоди з виробником Bayraktar. Ці контракти дадуть нашій країні експортну виручку і зброю нового покоління.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button