Світ

Байден закликав власників АЗС знизити ціни на бензин

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Unsplash

Байден закликав власників заправок у США знизити ціни на бензин

На початку червня ціна бензину на автозаправках у США оновила історичний максимум, перевищивши 5 доларів за галон.

 

Президент США Джо Байден звернувся до власників заправок із закликом негайно знизити ціни на бензин у країні. З таким закликом у суботу, 2 липня, у своєму Twitter він звернувся до компаній-власників заправок.

 

“Моє послання компаніям, які управляють заправками та встановлюють ціни, просте: зараз час… глобальної небезпеки. Знизьте ціну, щоб вона відповідала ціні, яку ви платите за продукт. І зробіть це зараз”, – закликав Байден.

 

Зростання роздрібних цін на бензин у Сполучених Штатах почалося наприкінці зими. Це відбувається на тлі підвищення у світі вартості нафти.

 

Вартість бензину в США у червні перевищувала рекордні $5 за галон. На 2 липня вона становить $4,8 порівняно з $3,1 у липні 2021 року.

 

Відомо, що 22 липня Байден закликав Конгрес призупинити федеральний податок на бензин та дизельне паливо на три місяці, хоча визнав, що цей захід не вирішить проблему зі зростанням цін, але полегшить тягар витрат для сімей. Влада США стягує податок у розмірі 18 центів за галон (3,78 л) бензину та 24 центи за галон дизельного палива.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button