Світ

Байден вперше прокоментував заколот у Росії

Байден вперше прокоментував заколот у Росії

Президент США Джо Байден

США та їхні союзники не мають до подій у РФ жодного стосунку, наголосив американський лідер.

 

США та союзники не причетні до бунту “вагнерівців” у Росії. Про це заявив американський президент, коментуючи заколот ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина, повідомляє CNN.

Байден зазначив, що доручив команді національної безпеки стежити за подіями в Росії, що розгорталися цими вихідними, і щогодини доповідати йому про ситуацію. Там також мали підготуватися до різного розвитку подій.

Крім того, американський лідер провів розмову з ключовими партнерами США, щоб переконатися, що країни поділяють спільну позицію з цього питання.

 

“Ми повинні були переконатися, що ми не дали Путіну жодного приводу звинувачувати в цьому Захід або звинувачувати в цьому НАТО. Ми чітко дали зрозуміти, що не причетні. Ми не мали до цього відношення. Це було частиною боротьби всередині російської системи”, – сказав Байден.

 

Водночас очільник Білого дому зазначив, що досі не ясно, що сталося в Росії.

 

“Ми продовжуватимемо оцінювати наслідки подій цих вихідних та наслідки для Росії та України”, – додав президент США.

Нагадаємо, 23 червня Пригожин звинуватив Міноборони РФ в ударі по таборах ПВК Вагнер та заявив, що разом із бійцями піде “розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня”. 

24 червня Пригожин влаштував у Росії бунт. Колони “вагнерівців” рухалися на Москву і збивали літаки та гелікоптери армії РФ. Але після переговорів з формальним лідером Білоруси Олександром Лукашенком Пригожин повернув підрозділи в польові табори.

Ватажок “вагнерівців” заявив, що його найманці йшли до Москви не для того, щоб скидати владу РФ, а для демонстрації свого протесту.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button