Світ

Байден розкрив свої доходи за 2022 рік

Байден розкрив свої доходи за 2022 рік

Президент США Джо Байден

Річний дохід американського президента Джо Байдена та його дружини Джилл склав понад 579 тисяч доларів.

Президент США Джо Байден та перша леді Джилл Байден заробили понад 579 тисяч доларів у 2022 році. Про це свідчать податкові декларації, опубліковані Білим домом.

Спільний дохід американського лідера та першої леді минулого року в основному складався з річної зарплати президента у розмірі 400 тисяч доларів та пенсій.

Джилл Байден заробила 82 тисячі доларів, працюючи професором у Громадському коледжі Північної Вірджинії.

У 2021 році їхній сукупний дохід був дещо вищим і становив 610 тисяч доларів.

Згідно з податковими деклараціями, сукупний дохід віце-президента Камали Харріс та її чоловіка Дуга Емхоффа у 2022 році становив 456 тисяч доларів. У 2021 році їхній сукупний дохід перевищував 1,6 млн доларів.

Зазначається, що Байден опублікував найбільшу кількість податкових декларацій із усіх президентів за час перебування на цій посаді. Він поділився податковими деклараціями за 25 років.

Білий дім відновив практику оприлюднення податкових декларацій президента та віце-президента як демонстрацію прозорості.

Нагадаємо, колишній лідер США Дональд Трамп відмовлявся оприлюднити відомості про свої статки. А рішення Верховного суду, яке зобов’язує його зробити це, називав “полюванням на відьом”.

Уже не Ілон Маск: названо найбагатшу людину у світі


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button