Світ

Байден прокоментував смерть Насралли

Байден прокоментував смерть Насралли

Фото: CNN

Байден схвалив ліквідацію Насралли

Президент США нагадав, що лідер Хезболли відповідальний за вбивства сотень американців упродовж сорокарічного правління терору.

Смерть глави терористичного угруповання є актом справедливості. Про це заявив президент США Джо Байден коментуючи загибель лідера Хезболли Хасана Насралли, вбитого напередодні в результаті ізраїльського удару по столиці Лівану. Відповідну заяву у суботу, 28 вересня опублікував сайт Білого дому.

“Хасан Насралла і терористичне угрупування Хезболла, яке він очолював, відповідальні за вбивства сотень американців упродовж сорокарічного правління терору. Його смерть від ізраїльського авіаудару є актом справедливості для його численних жертв, серед яких тисячі американців, ізраїльтян і ліванських цивільних осіб”, – йдеться у заяві Байдена.

Він нагадав, що удар, в результаті якого загинув Насралла, відбувся в більш широкому контексті конфлікту, який почався з вчиненого ХАМАС 7 жовтня 2023 року масового вбивства, оскільки наступного дня Насралла прийняв доленосне рішення об’єднати зусилля з ХАМАС і відкрити те, що він назвав “північним фронтом” проти Ізраїлю.

Байден також підтвердив підтримку Ізраїлю з боку США в умовах триваючого конфлікту на Близькому Сході.

“Сполучені Штати повністю підтримують право Ізраїлю на захист від Хезболли, ХАМАС, хуситів і будь-яких інших підтримуваних Іраном терористичних груп”, – наголосив американський президент, посилаючись на нову угоду між США та Ізраїлем про надання пакету допомоги на суму 8,7 мільярдів доларів для зменшення ризику більш широкої регіональної війни.

Нагадаємо, у суботу шиїтський рух Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли.

Перед цим Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що Насралла був убитий внаслідок авіаудару 27 вересня у Бейруті.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 15 =

Back to top button