Світ

Байден наполягає на прив’язці допомоги Україні до інших статей


Фінансування України повинно розглядатися у пакеті з допомогою Ізраїлю і безпекою кордону, яка є важливою статею для республіканців.

Білий дім в ході переговорів з представниками Конгресу продовжує наполягати, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту президента Джо Байдена щодо виділення додаткового фінансування. Про це під час брифінгу у четвер, 30 листопада, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

“Ми провели численні дискусії та брифінги з членами й співробітниками Конгресу щодо важливості додаткового фінансування та просування всіх чотирьох сегментів – Ізраїлю, України, Індо-Тихоокеанського регіону і безпеки кордону”, – сказав Кірбі.

Він підкреслив, що адміністрація наполягає, аби Конгрес діяв швидше.

“Ми хочемо, щоби всі чотири пріоритети були ухвалені Конгресом, і всі чотири були профінансовані”,- наголосив він.

За словами Кірбі, причина, чому президент надіслав Конгресу запит на додаткове фінансування, полягає в тому, що всі чотири питання є терміновими для вирішення.

Також Кірбі назвав три ключові напрямки у допомозі Україні.

Нагадаємо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. Однак згоди у Конгресі поки досягнуто не було. Голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США, республіканець Майк Тернер заявив, що нову американську допомогу Україні та Ізраїлю буде важко ухвалити до кінця року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button