Світ

Байден хоче поговорити із Сі Цзіньпіном – Білий дім


Джон Кірбі зазначив, що президент США має намір провести телефонну розмову з лідером Китаю, однак точної дати не назвав.

 

 

 

 

 

 

Адміністрація президента США працює над можливістю проведення телефонних переговорів Джозефа Байдена і глави Китаю Сі Цзіньпіна. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі на брифінгу в понеділок, 20 березня.

 

“Байден хоче знову поговорити з (главою Китаю. – Ред.) Сі. І він це зробить. Це буде зроблено у слушний час”, – зазначив він.

 

Однак він додав, що поки не може назвати дату такої розмови.

 

“Але важливо, щоб ці лінії зв’язку ми тримали відкритими, особливо зараз, коли напруження таке високе”, – наголосив Кірбі.

 

Він також нагадав, що держсекретар Ентоні Блінкен відклав візит у Китай після того, як над США було виявлено шпигунську повітряну кулю. Однак, за його словами, у Вашингтоні все ж хотіли реалізувати цей візит.

 

Представник Білого дому повідомив, що зараз ведеться робота, щоб глава мінфіну Джанет Єллен і міністр торгівлі Джина Раймондо відвідали Китай з метою обговорення економічних питань.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button