Світ

Азербайджан закачав газ у ПСГ Угорщини

Азербайджан закачав газ у ПСГ Угорщини

Азербайджанський газ прийшов до Угорщини

Азербайджанська держкомпанія Socar розпочала закачування перших 50 млн куб. м природного газу.


Державна нафтова компанія Азербайджану (SOCAR) розпочала заповнення своїм газом підземних сховищ Угорщини. Про це повідомив голова угорського МЗС Петер Сійярто в Facebook 28 липня.

 

“Відповідно до контракту азербайджанська енергетична компанія SOCAR почала закачування перших 50 млн куб. м газу до угорських сховищ”, – написав він.

Раніше країни уклали контракт, відповідно до якого до Угорщини до кінця року буде поставлено 100 млн куб. м азербайджанського газу. Очікується, що надалі обсяги постачання зростуть до 1-2 млрд куб. м на рік. Компанії також досягли домовленості щодо зберігання 50 млн куб. м газу.

 

Постачання азербайджанського газу в Європу почалися наприкінці 2020 року Транcадріатичним трубопроводом, що є складовою Південного газового коридору (ЮГК). Вони розраховані на 25 років, а їх обсяг має становити понад 10 млрд куб. м, з яких 8 млрд куб. м припадає на Італію, по 1 млрд куб. м – на частку Греції та Болгарії. Відповідно до домовленості між Азербайджаном та ЄС постачання газу до Європи у найближчі п’ять років буде збільшено до 20 млрд куб. м на рік.

 

ЮГК, який протягнувся на 3,5 тисячі км від Баку до півдня Італії через Грузію, Туреччину, Грецію та Албанію, є інтегрованою системою трубопроводів. Головним джерелом сировини для нього вважається родовище Шах-Деніз із запасами 1,2 трлн куб. м газу.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button