Світ

Азербайджан вимагає від Вірменії звільнення чотирьох сіл

Азербайджан вимагає від Вірменії звільнення чотирьох сіл

Фото: mk-turkey

Азербайджан вимагає від Вірменії передати контроль над чотирма населеними пунктами

В Баку спростували інформацію вірменських ЗМІ про окупацію Азербайджаном 31 населеного пункту.

Азербайджан вимагає від влади Вірменії негайно передати контроль над чотирма селами – Баганіс Айрим, Ашаги Аскіпара, Хейрімли і Гизилгаджили. Про це напередодні сказав заступник прем’єра Азербайджану Шахін Мустафаєв, повідомив АЗЕРТАДЖ.

“Що стосується чотирьох неексклавних азербайджанських сіл, окупованих Вірменією, приналежність їх до Азербайджану беззаперечна, і вони підлягають негайному звільненню”, – заявив він.

Згадані села розташовані на міжнародно визнаній території Азербайджану. Вірмени зайняли їх на початку 90-х років під час бойових дій.

Зазначено, що питання щодо чотирьох контрольованих Вірменією ексклавних сел (Юхари Аскіпара, Софулу, Бархударли та Кяркі – ред.) Азербайджану буде вирішено в рамках процесу делімітації вірмено-азербайджанського кордону.

Мустафаєв також розповів про роботу створених в Азербайджані та у Вірменії комісії з делімітації державного кордону, які наразі провели вже сім зустрічей.

На даному етапі в рамках діяльності комісій ведуться роботи зі створення нормативно-правової бази, необхідної для проведення делімітаційних робіт.

Окрім того, в Баку спростували інформацію вірменських ЗМІ про окупацію Азербайджаном 31 вірменського села.

Нагадаємо, 13 лютого міноборони Вірменії, що військові Азербайджану відкрили вогонь по вірменських позиціях, внаслідок чого є поранені.

Пізніше Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі розв’язати повномасштабну війну.

А наприкінці січня Вірменія запропонувала Азербайджану підписати договір про ненапад. У свою чергу президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що мир буде можливими у разі внесення змін у вірменську Конституцію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button