Світ

Азербайджан почав постачання газу до Хорватії

Азербайджан почав постачання газу до Хорватії

Фото: tap-ag.com

Азербайджан з 1 вересня почав постачання газу до Хорватії

Хорватія стала десятою країною, яка отримує азербайджанський газ. Постачання здійснюються за допомогою компанії PPD і MET Group.

Державна нафтова компанія Азербайджану (SOCAR, ДНКАР) з 1 вересня розпочала постачання газу до Хорватії. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Зазначається, що це стало результатом успішної співпраці урядів країн. Постачання здійснюються за допомогою компанії PPD і MET Group.

“Ця подія є важливим кроком на шляху розширення енергетичної співпраці між Азербайджаном та Хорватією, служить зміцненню енергетичної безпеки континенту, демонструючи відданість SOCAR диверсифікації джерел енергії для внутрішніх ринків Європи”, – йдеться у повідомленні.

Поряд з Туреччиною, Грузією, Італією, Грецією, Болгарією, Румунією, Угорщиною, Сербією та Словенією, Хорватія стала десятою країною, яка отримує азербайджанський газ.

Торік Азербайджан експортував 23,8 млрд. кубометрів газу (зростання до 2022 року на 5,3%), постачання до Європи склали 11,8 млрд. кубометрів (зростання на 3,5%).

Цьогоріч експорт газу з Азербайджану прогнозується на рівні 25 млрд кубометрів, з них 13 млрд кубометрів – до Європи.

Раніше повідомлялося, що Азербайджан запропонував Україні та Євросоюзу постачати природний газ до Європи через українську газотранспортну систему на тлі закінчення терміну контракту з РФ.

Азербайджан збільшив експорт газу в Європу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 5 =

Back to top button