Світ

Австрія оголосила двох дипломатів з РФ персонами нон-грата

Австрія оголосила двох дипломатів з РФ персонами нон-грата

Фото: Pinterest

Росіяни мають виїхати з країни до 19 березня

МЗС країни ухвалило таке рішення після того, як в місцевих ЗМІ з’явився матеріал про їхню причетність російської розвідки.

Австрія вирішила оголосити двох працівників посольства Росії персонами нон грата за дії, “несумісні з дипломатичним статусом”. Про це з посиланням на відповідь австрійського МЗС повідомляє місцева газета Heute в середу, 13 березня.

Міністерство закордонних справ Австрії пояснило, що відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини двох працівників посольства РФ оголосили “небажаними особами”. Вони мають виїхати з країни до 19 березня включно.

Відомство ухвалило це рішення після того, як газета Falter опублікувала матеріал про те, що Росія може використовувати своїх дипломатів для розвідувальної діяльності. 

ЗМІ зазначає, що 23 дипломати, акредитовані при російському посольстві, в останні роки були залучені до розвідувальної діяльності. Тоді ж як колишня голова австрійського МЗС Карін Кнайсль, яка нині живе в Росії, нібито мала допомагати їм добувати необхідну інформацію.

МЗС Австрії заявило в коментарі Die Presse, що цей план за участі Кнайсль не вийшов за межі “стадії планування”.

Раніше канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що необхідно сісти за стіл переговорів із Росією щодо припинення війни в Україні. Він вважає, що для цього можна залучити БРІКС.

Банкомати в Австрії перестали працювати з картками Газпромбанку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button