Світ

Австрія легалізувала евтаназію

Парламент Австрії схвалив зміну в законодавство, яке дозволить хронічно або невиліковно хворим людям висловлювати свою волю до смерті в строго визначених обставинах. Законодавство спрямоване на запобігання можливим зловживанням, оскільки в ньому прямо виключені неповнолітні. Про це повідомляє 1news, посилаючись на 112ua.

Законодавці схвалили нові правила широкою більшістю голосів. Проти проголосувала тільки одна трьох опозиційних партій.

У 2020 році федеральний суд скасував положення кримінального законодавства, що забороняє будь-які форми допомоги тим, хто наклав на себе руки. Після цього виникла необхідність у змінах законодавства.

З 2022 року люди, які хронічно тяжко хворі або не мають перспектив на одужання, зможуть викласти свою волю до смерті. У певному сенсі це схоже на прижиттєве заповіт.

Дорослі, які бажають припинити своє життя, повинні будуть представити діагноз і підтвердити свою здатність приймати власне рішення. Вони повинні будуть поговорити з двома лікарями, після чого, після деякого періоду роздумів, запевнити своє бажання у адвоката або нотаріуса.

Після цього вони зможуть отримати смертельні препарати в аптеці. Назви аптек, що надають препарати, не будуть публічно рекламуватися і будуть розкриті тільки адвокатам і нотаріусам, які отримують повідомлення.

Раньше в Швейцарії визнали законною евтаназію у капсулі для самогубств. Капсулу Sarco створили на 3D-принтері. Вона призначена для використання при добровільній евтаназії.

Back to top button