Світ

Австралія оголосила про загрозу вимирання коал – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

За 20 років чисельність коал у деяких регіонах Австралії скоротилася на 50-60%


Фото з відкритих джерел

Австралія внесла коал до списку видів, що зникають, після різкого скорочення їх чисельності на більшій частині східного узбережжя країни. Про це повідомила міністр охорони навколишнього середовища Австралії Сьюзан Лей.

Як зазначила Сьюзан Лей, за останні роки коали дуже постраждали через посуху та руйнівні лісові пожежі. Крім того, урбанізація і збільшення кількості сільськогосподарських угідь призвели до втрати значної частини евкаліптових лісів – єдиного середовища проживання коал.

За її словами, у деяких регіонах Австралії чисельність коал скоротилася за 20 років на 50-60%. Якщо не вжити заходів – коали вимруть до 2050 року.

1News за темою: В Австралії зафіксували температурний рекорд

“Ми вживаємо безпрецедентних заходів для захисту коал, працюючи з вченими, дослідниками, ветеринарами та природоохоронними організаціями, а також з органами місцевого самоврядування та громадами традиційних власників землі. Я підвищую рівень державного захисту для цих тварин у Новому Південному Уельсі та Квінсленді, також на Австралійській столичній території, вносячи вид у список тих, хто перебуває під загрозою зникнення”, – повідомила міністр. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що на північному заході Австралії за останні 120 років випала найбільша кількість опадів. Під водою опинилися міста, шосе та залізниця. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button