Світ

Авіакомпаніям Китаю заборонили літати в США

Згідно з розпорядженням Мінтрансу США, припиняються пасажирські рейси 4 китайських авіакомпаній, інформує 1NEWS.

Департамент транспорту США видав розпорядження про заборону китайським авіакомпаніям літати до Сполучених Штатів у зв’язку з ескалацією торгової і дипломатичної напруженості між двома країнами. Згідно з документом, з 16 червня припиняються пасажирські рейси чотирьох китайських авіакомпаній.

Дія розпорядження поширюється на компанії Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines і Xiamen Airlines.

Департамент транспорту заявив, що Китай порушує угоду 1980 року, між двома країнами, що стосується польотів авіакомпаній один одного.

У розпорядженні міністерства наголошується, що США готові переглянути рішення, якщо управління цивільної авіації Китаю дозволить прийом літаків американських авіакомпаній на своїй території.

“Ми дозволимо китайським перевізникам виконувати ту ж кількість регулярних пасажирських рейсів, що і китайський уряд дозволяє нашим”, – йдеться в заяві.

У той же час в міністерстві відзначили, що продовжать переговори з китайськими офіційними особами для врегулювання спору.

Відзначається, що президент Дональд Трамп може ввести в дію це розпорядження раніше.

Рішення було прийнято в зв’язку з тим, що Китай не дозволив United Airlines і Delta Air Lines відновити польоти в Китай в цьому місяці. Авіакомпанії призупинили ці польоти на початку цього року в зв’язку з пандемією коронавируса, яка почалася в китайській провінції Ухань. У той же час китайські перевізники продовжують здійснювати рейси в США під час пандемії.

 

 

 

 

 

Back to top button