Світ

ATACMS і Taurus: у Берліні розповіли, чи є зв’язок

ATACMS і Taurus: у Берліні розповіли, чи є зв’язок

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус

У Берліні заявили, що якщо США вирішать передати Україні далекобійні ракети ATACMS, це не означатиме, що Німеччина автоматично ухвалить аналогічне рішення щодо Taurus.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Берлін не орієнтуються на Вашингтон у питанні постачання Taurus Україні. Про це він сказав журналістам у понеділок, 11 вересня, повідомляє Reuters.

“У цій війні немає автоматизму”, – сказав Пісторіус, додавши, що Німеччина поки не вирішила, надавати Україні ракети Taurus чи ні.

За його словами, Берлін не постачатиме Києву Taurus лише тому, що США можуть вирішити відправити до України ракети великої дальності ATACMS. При цьому канцлер Німеччини Олаф Шольц неодноразово давав зрозуміти, що Берлін діятиме лише спільно з Вашингтоном у питанні постачання зброї.

Нагадаємо, у понеділок глава МЗС України Дмитро Кулеба провів зустріч у Київі з німецькою колегою Анналеною Бербок, після чого сказав, що питання про надання Taurus просувається.

А президент Володимир Зеленський заявив, що сподівається переконати американського колегу Джо Байдена найближчим часом схвалити рішення про передачу українським військовим далекобійних систем ATACMS.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button