Світ

Армія Судану заявила про “завершальний” етап операції проти спецназу

Армія Судану заявила про завершальний етап операції проти спецназу

Дим від вибухів у Хартумі

Військові ведуть бої за раніше розробленим планом та утримують усі свої позиції, заявив армійський представник.

 

Суданська армія розпочала завершальний етап операції проти Сил швидкого реагування, зіткнення з якими тривають третій день поспіль. Про це повідомив телеканал Al Hadath.

 

 

“Армія (Судану) розпочала завершальний етап операції, який зводиться до переслідування загонів сил швидкого реагування”, – заявив представник армії.

 

За його словами, “члени спецназу розбігаються на всі боки”. Військовий також підкреслив, що “армія веде бої за раніше розробленим планом та утримує всі свої позиції”.

 

Він висловив жаль у зв’язку з тим, що загони спецназу “прагнули вести бої біля житлових районів поблизу населених пунктів, не беручи до уваги безпеку мирних жителів”.

 

Нагадаємо, ситуація в Судані загострилася через розбіжності між командувачем суданської армії Абдель Фаттахом аль-Бурханом, який фактично є президентом країни, та головою Сил швидкого реагування Мухаммедом Хамданом Дагало (Хамідті).

 

Вони розійшлися в думках щодо запропонованого переходу до цивільного управління. Головні спірні моменти – план включення Сил швидкого реагування (близько 100 тисяч осіб) до складу регулярної армії та те, хто її очолить після цього.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button