Світ

Армія Китаю імітує удари по кораблях США – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Західні видання повідомили, що китайські військові відпрацьовують сценарій втручання США у війну із Тайванем.

 

Китайські військові під час навчань імітують удари по кораблях Військово-морських сил США. Мета тренувань – не допустити втручання сил США у разі війни із Тайванем. Про це повідомило інформагентство Reuters.

 

Журналісти отримали офіційний звіт Тайваню про китайські військові навчання.

 

КНР зміцнює свої сили задля потенційної атаки на острів. У стратегії Пекіна першочергова мета – це ланцюг островів, який тягнеться від Японії та проходить через Тайвань, Філіппіни і Борнео. Вони охоплюють узбережжя Китаю та можуть стати військовим плацдармом.

 

У звіті йдеться, що Піднебесна здатна відправити своїх агентів на острів з метою порушити системи управління та пошкодити інфраструктуру.

 

Ще однією потенційною небезпекою Тайвань вважає електронні атаки, які зашкодять зв’язку. Крім того, у разі війни – кораблі ВМС США увійдуть у перший острівний ланцюг і стануть ціллю Китаю.

 

Тайбей вважає, що Пекін прагне встановити стратегічний контроль над згаданими островами до 2035 року.

 

США регулярно відправляють військові судна у Південно-Китайське море. Іноді вони проходять близько до китайських островів і через Тайванську протоку, що викликає протести КНР.

 

Нагадаємо, візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань загострив відносини Пекіна і Вашингтона. У відповідь армія КНР провела серію військових навчань у Тайванській протоці.

 

Менш як за два тижні після гучної поїздки на острів прибула делегація американського Конгресу. У Держдепі заявили, що конгресмени десятиліттями відвідували Тайвань, і це аж ніяк не суперечить “принципу одного Китаю”.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button