Світ

Антарктична зима наближається до станції Академік Вернадський

Антарктична зима наближається до станції Академік Вернадський

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Цьогоріч полярники очікують на холодну погоду

Поблизу наукового центру Академік Вернадський починається антарктична зима, що принесе холодні температури та малосніжні умови.

Поблизу наукового центру Академік Вернадський розпочинається кліматична антарктична зима, про що повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Полярники зазначають, що астрономічна зима вже принесла майже суцільні ночі. Проте, через теплову інерцію океанічних просторів довкола острова Галіндез, кліматична зима приходить трохи пізніше.

“Зараз в океані західніше Антарктичного півострова встановилась холодна водна маса, яка вже призвела до нижчої температури повітря в травні та червні відносно попередніх років”, – йдеться у повідомленні.

За даними довгострокового прогнозу NCEP CFS (Система кліматичних прогнозів Національного центру прогнозування навколишнього середовища США), холодна вода залишатиметься в цьому регіоні до жовтня. Ці прогнози вказують на те, що поблизу Вернадського зима буде відносно холодною та малосніжною. Водночас, більша кількість опадів очікується від середини весни до початку антарктичного літа.

“Чи справді так все буде – ми неодмінно розкажемо. А поки українські метеорологи на станції фіксують утримання температури нижче 0°С з пониженням до -11°С. Водночас акваторія навколо нашого острова поки не замерзла, що дає можливість полярникам робити регулярні виходи на моторних човнах для роботи в океані”, – розповіли науковці.

Раніше повідомлялося, що українські полярники зі станції Академік Вернадський зафільмували китів, які “шпигують” на поверхні океану в Антарктиці.

До станції Академік Вернадський вдруге завітав імператорський пінгвін

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − seven =

Back to top button