Світ

Ангола виходить із ОПЕК

Ангола виходить із ОПЕК

Ангола не згодна зі своїми квотами на видобуток нафти та покидає ОПЕК

Таке рішення влада країни пояснила “відсутністю результатів” від участі в організації та незгодою з квотами на видобуток нафти.

Ангола виходить із організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) починаючи з 1 січня наступного року. Влада країни вже відправила до організації документ, який оформлює її добровільний вихід із цього економічного блоку. Про це у п’ятницю, 22 грудня, повідомляє Angop.

 

Зазначається, що відправлення цього повідомлення до ОПЕК відбулося за кілька годин після того, як міністр мінеральних ресурсів, нафти і газу Діамантіно Азеведо публічно оголосив про вихід.

 

Таке рішення він пояснив “відсутністю результатів” від участі в організації та незгодою з квотами на видобуток нафти.

 

“Досі квоти не впливали на нас, але якщо ми залишилися б в ОПЕК, то постраждали б від наслідків рішення дотримуватися квот на видобуток”, – сказав Азеведо телеканалу TPA. Тоді Ангола була змушена скоротити виробництво, додав він.

 

“Ми хочемо брати участь в організаціях не для того, щоб тихо входити і мовчки йти, а щоб бути активними і робити свій внесок. Коли ми бачимо, що наш внесок не дає жодних відчутних результатів, це означає, що ми нічого не робимо в цій організації”, – сказав міністр.

 

На останньому засіданні ОПЕК+, яке пройшло 30 листопада, одним із найскладніших питань стало визначення квот на видобуток нафти для Анголи. Ще на зустрічі у червні країни ОПЕК+ ухвалили рішення про зниження квоти для Анголи до реального рівня видобутку. Заявлена для Анголи квота на 2024 рік склала 1,28 млн барелів на добу (б/д) і підлягала перевірці до зустрічі на листопад на основі даних трьох незалежних джерел.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button