Світ

Американські військові вбили понад 100 цивільних людей у 2019 році

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International після оприлюднення звіту заявили, що Пентагон продовжує занижувати кількість загиблих цивільних

Військові США вбили 132 й поранили 91 цивільну особу під час військових операцій, проведених у 2019 році в Іраку, Сирії, Афганістані й Сомалі.

Про це йдеться в щорічному звіті Пентагону, – інформує 1NEWS.

Згідно зі звітом, найбільше цивільних осіб – 108 – загинули під час військових операцій в Афганістані проти бойовиків радикального ісламістського руху “Талібан”. 75 мирних мешканців, за цими даними, були поранені.

В Іраку й Сирії Пентагон узяв відповідальність за загибель 22 і поранення 13 мирних мешканців. У Сомалі, за цими даними, загинули двоє осіб, ще троє поранені.

У звіті за 2019 рік не повідомлено про смерть мирних мешканців у Ємені та Лівії. В обох цих країнах США атакували союзників міжнародної терористичної мережі “Аль-Каїда” та бойовиків “Ісламської держави”.

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International після оприлюднення звіту заявили, що Пентагон продовжує занижувати кількість загиблих цивільних.

“Вони досі не спроможні визнати загибель сотень цивільних осіб, яку представники Amnesty International розслідували в Рацці в Сирії”, – вважає програмна директорка AI Дафна Евіатар. У цьому контексті вона нагадала про авіаудари міжнародної антитерористичної коаліції під керівництвом США у 2017 році. Вона розкритикувала також, що США, за даними AI, не беруть відповідальність за задокументовану загибель деяких мирних мешканців у Сомалі.

Неурядова організація Airwars, яка відстежує жертви серед мирного населення у світі внаслідок бомбардувань, оцінює кількість жертв у Сирії від операцій міжнародної антитерористичної коаліції під проводом США за минулий рік між 465 і 1113.

Неурядова організація “Американський союз громадянських свобод” (ACLU) теж розкритикувала звіт Пентагону. Там вважають, що адміністрація президента США Дональда Трампа занижує кількість загиблих.

У 2018 році Пентагон оцінив загальну кількість загиблих цивільних у світі внаслідок операцій США у 120.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button