Світ

Африка не готова до коронавірусу

Менеджер із надзвичайних ситуацій в Африці Всесвітньої організації охорони здоров’я Мішель Яо заявила, що Африка не готова до нового коронавірусу пневмонії. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Ми, безумовно, не готові (до коронавірусу, – ред.). Якби у нас було кілька випадків, вони розповсюджувалися б дуже швидко”, – сказала Яо.

Вона також додала, що навіть невелика кількість заражених може паралізувати все суспільство через неготовність до профілактики й лікування.

Лікарня дружби “Китайсько-замбійська” запровадила деякі запобіжні заходи, включно з постійною перевіркою температури пацієнтів і встановлення зон ізоляції. Співробітники носять маски. Рукавички, засоби дезинфекції та кисневі інгалятори завезли на склади.

Раніше в цій же лікарні були деякі пацієнти, які повернулися з Китаю з кашлем. Їх не змогли продіагностувати, а за деякий час лікар відмовився до них приходити. Їх відправили додому лікуватися антибіотиками.

Нагадаємо, що від коронавірусу померли 724 людини. Інфікованими в усьому світі залишаються 34 тис. 872 людини. Всього одужали 1 568 осіб.

Back to top button