Світ

Американець планував теракт у Вашингтоні

Великий вибуховий пристрій правоохоронці знайшли у будинку підозрюваного у місті Таппен на північ від Нью-Йорка

WASHINGTON – JUNE 5: The U.S. Capitol is shown June 5, 2003 in Washington, DC. Both houses of the U.S. Congress, the U.S. Senate and the U.S. House of Representatives meet in the Capitol. (Photo by Stefan Zaklin/Getty Images)

56-річного Пола Розенфелда звинувачують у виготовленні бомби вагою 91 кілограм.

Про це інформує 1NEWS.

Поліція повідомляє, що таким чином чоловік хотів привернути увагу до власних переконань у теорії “жеребкування” або “клеротеріанства”.

В інтернеті від його імені розміщене есе, в якому він викладає основи політичної теорії, згідно з якою керівників та чиновників слід обирати не більшістю голосів на виборах, а жеребкуванням.

Пана Розенфелда звинувачують у виготовленні та транспортуванні вибухівки.

Тепер йому загрожує ув’язнення терміном у 20 років.

“Якби його план був успішним, то вибух міг би вбити багатьох перехожих та спричинити надзвичайні руйнування”, – прокоментували у ФБР.

Під підозру Розенфелд потрапив у вересні після того, як відправив кілька листів та смс про наміри влаштувати теракт на номер певної особи, ім’я якої не називають. А ця особа – повідомила ФБР про плани чоловіка.

Великий вибуховий пристрій правоохоронці знайшли у будинку підозрюваного у місті Таппен на північ від Нью-Йорка.

За словами Розенфелда, він зробив і випробував кілька невеликих бомб. Чоловік також виготовив великий пристрій, який начинив 4 кілограмами димного пороху та сховав у себе в підвалі.

Він також розповів, що сам планував загинути під час вибуху у Вашингтоні.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button