Світ

20 % жителів Канади отримали щеплення від коронавірусу

Від початку кампанії із вакцинування від COVID-19 наприкінці минулого року, вже понад 7,2 млн канадців отримали бодай одну дозу щеплення. Про це свідчать офіційні дані, оприлюднені урядом Канади, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

Так, станом на минулу п’ятницю 7 290 869 канадців отримали бодай одну дозу щеплення від COVID-19, що становить 19,18% від загального населення країни. Повний курс із двох доз пройшло усього 809 618 канадців – 2,13% від загального населення.

Зважаючи на те, що в Канаді від самого початку до вакцинування від COVID-19 застосовується принцип пріоритетності на основі уразливості, деякі категорії населення отримали доступ до щеплень значно раніше за інші. Так, майже 85% канадців старших 80 років вже отримали бодай одну дозу, як і близько 90% медпрацівників, які безпосередньо спілкуються із хворими.

Зауважимо, що протягом останніх тижнів темп кампанії із вакцинування населення у Канаді суттєво зріс й щодня щеплення отримує понад 250 тисяч людей.

Попри це, останнім часом у Канаді зростає кількість хворих на COVID-19. Найбільш населена провінція Онтаріо від сьогодні посилила обмежувальні заходи, а загальна кількість інфікованих від початку пандемії у країні перевищила 1,1 млн.

Back to top button