Світ

1 липня Іспанія відкриє кордони з Францією і Португалією

Уряд Іспанії змінив рішення про відкриття сухопутних кордонів з Португалією і Францією 22 червня і заявив про відновлення руху з 1 липня, передає 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“Іспанський уряд уточнив, що країна не відкриється для міжнародних відвідувачів до 1 липня, спростувавши учорашню заяву міністра туризму Реєс Марото, що обмеження щодо перетину кордону з Португалією та Францією будуть скасовані 22 червня”, – йдеться у повідомленні.

Так, через дві години після заяви Марото уряд опублікував пресреліз, в якому вказав, що “безпечний міжнародний рух відновиться з 1 липня”, як раніше заявляв голова уряду Іспанії Педро Санчес.

Як повідомлялося, у четвер, 4 червня, міністр з питань туризму Іспанії Рейєс Марото заявив, що «стосовно Франції та Португалії хочу підтвердити, що обмеження на перетин кордону (з цими країнами – ред.) будуть скасовані з 22 червня».

Станом на 4 червня загальна кількість випадків зараження коронавірусом в Іспанії з початку пандемії становить 233 836, включаючи 33 601 смерть та 160 938 одужань. Число ж активних наразі випадків хвороби – 39 297.

 

 

 

 

Back to top button