Україна

Загроза вторгнення РФ – Плотніков заявив, що, якби не обмеження на зняття депозитів, виникла б іще й банківська паніка – 1News


pnk.tv

Жодної стабілізації в українській економіці наразі немає, констатував доктор економічних наук

Якби в Україні зараз не діяли запобіжники щодо зняття депозитів з банківських рахунків, то внаслідок паніки через імовірну загрозу вторгнення РФ в Україні була б іще й банківська криза. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” під час включення заявив доктор економічних наук, народний депутат України V, VI скликань Олексій Плотніков.

https://www.youtube.com/watch?v=_7W81Y_-qRo

Експерт, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського, що Україні потрібно 4-5 млрд дол., щоб стабілізувати економіку, зауважив, що незрозумілим є те, як підрахували, що для таких цілей необхідно саме 4-5 млрд дол.

1News за темою: Загроза вторгнення: США ведуть дії на підрив економіки України, але це не головна мета, – Суслов

“Можливо, це бажання, щоб дали ці 4-5 млрд, щоб їх можна було просто витратити на витратну частину державного бюджету, тобто просто на затикання дірок, на сплату боргів і ще на щось, це я припускаю. Що стосується питань відпливу капіталу з України, це зрозуміла реакція. Зрозуміла реакція, що скидають облігації внутрішньої державної позики; що Міністерство фінансів має проблеми з тим, щоб розміщувати інші позики. Кожного вівторка у Мінфіні продавали приблизно на 10 млрд цих облігацій, а з початком паніки, виявляється, минулого вівторка продали на 230 млн. Що сьогодні буде, ніхто не знає. Тобто з точки зору того, що капітал тікає, це так. З точки зору пересічних громадян, з точки зору того, що їхні депозити є в українських банках, тут є ще такий запобіжник: кілька років у нас депозити не можна зняти, якщо вони термінові. Тобто якщо депозит на пів року, на рік, то їх раніше не знімеш. Якби не було цього запобіжника, зараз була б іще й банківська паніка. Зараз усі знімали би свої депозити і прагнули чи то у готівку перевести, чи то, дійсно, вивести за межі України”, – каже Олексій Плотніков.

Експерт резюмував, що ситуація є ненормальною і жодної стабілізації, як про те заявляв очільник держави під час свого виступу у Верховній Раді України, немає.

“Усе таке дуже-дуже невпевнене”, – зазначив Олексій Плотніков.

1News за темою: Істерія навколо вторгнення РФ вигідна українській владі, – експерт

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що імовірність нового російського вторгнення є низькою, оскільки навіть західні партнери змінили свою риторику.

Також повідомлялося, що секретар РНБО Олексій Данілов назвав термін підготовки Росії до можливого повномасштабного вторгнення на територію України. За його словами, цей період займе до семи днів.

“Підготовчий період, який помітить весь світ, може зайняти від трьох до семи днів. Ми поки цього не бачимо. Ми чітко розуміємо, що відбувається, і спокійно готуємося до цього”, – заявив Данілов.

Слід зазначити, що доктор політичних наук Валерій Бебик заявив, що інформація про ймовірне вторгнення РФ вдарила не тільки по економіці України, а й по економіці Росії.


Джерело

Back to top button