Україна

Зеленський звільнив головного кіберрозвідника СБУ


Зеленський звільнив головного кіберрозвідника СБУ

Дружина головного кіберрозвідника СБУ Іллі Вітюка під час війни купила квартиру за понад 20 млн гривень.


Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ, чия дружина під час війни купила квартиру за понад 20 мільйонів гривень. Відповідний указ розміщено на сайті Офісу президента в середу, 1 травня. 
 
“Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України”, – йдеться в тексті указу.
 
Нагадаємо, на початку квітня журналісти-розслідувачі Слідства.Інфо знайшли у дружини Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру преміумкласу на майже 200 квадратів. Ринкова вартість такого житла – понад 20 мільйонів гривень.

Згодом видання повідомило, що його журналісту намагалися вручити повістку у супермаркеті Києва за можливою вказівкою працівника СБУ. У редакції вважають, що в такий спосіб спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив елітне майно Вітюка.

За даними фактом головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив провести службову перевірку. А Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження.

Голова СБУ відсторонив Вітюка на час перевірки та відправив на передову.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button