Україна

Зеленський сказав, коли Україна стане членом НАТО


Зеленський сказав, коли Україна стане членом НАТО

Щоб відірватися від впливу Росії, треба захистити свою незалежність із результатом “перемога”, зазначив президент.

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні з Росією. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час відвідування разом із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом Національного університету оборони у вівторок, 30 квітня.

“Ми будемо в НАТО, тільки коли переможемо. Я не вважаю, що під час війни нас приймуть у НАТО. Це для когось ризик із членів НАТО, у когось є просто скепсис через це. І, безумовно, рівень України, яка проходить через повномасштабну війну, я думаю, що (питання – ред.) про сумісність із НАТО, про рівень військових ніхто не буде порушувати”, – заявив він.

Зеленський підкреслив, що питання про НАТО – це питання більшості, а більшість – це питання політичне. І щоб політично Україну взяли в Альянс, для цього потрібна перемога

Водночас президент зазначив, що “одна з причин, чому ця війна йде, тому що ми не були до цього в Альянсі”.

“І Росія дуже сильно працювала з нашими сьогоднішніми партнерами. У них був діалог, вона робила все, щоб Україну не взяли не лише в НАТО, і у Євросоюз не взяли, щоб Україна просто не розвивалася. І щоб вона не була відірвана від впливу Російської Федерації. Тому, щоб відірватися від цього впливу, треба захистити свою незалежність із результатом “перемога”, – резюмував Зеленський.

У свою чергу Єнс Столтенберг нагадав, що для членства України у НАТО необхідна не просто більшість з 32 союзників, а щоб усі вони погодилися на дане рішення.

“І на даний момент ми не досягли такої згоди. В цьому полягає реальність”, – констатував він.

Раніше очільник Держдепу США Ентоні Блінкен заявив про наближення України до стандартів НАТО. В кінці листопада 2023 року Київ за підсумками Ради Україна-НАТО отримав від Альянсу рекомендації щодо вступу в організацію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button