Україна

Зеленський оцінив просування росіян на Харківщині


Зеленський оцінив просування росіян на Харківщині

Ворог дійшов до першої лінії оборони у Харківській області, яка розташована не на кордоні, зазначив президент.

Російські агресори під час наступу на півночі Харківської області просунулись не більше ніж на 10 кілометрів і не дійшли до основних ліній оборони. Зараз ситуація стабілізується. По це сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами у п’ятницю.

“На сьогодні наші Сили оборони стабілізували росіян там, де вони зараз знаходяться. Найглибша точка їх просування – 10 кілометрів. На напрямках деяких бригад ворога немає зовсім просування – і не було”, – заявив глава держави.

Зеленський зазначив, що кілька напрямків були посилені окремими батальйонами “з резерву і з деяких напрямків”.

Президент пов’язав перетин росіянами кордону з тим, що Україні не вистачає ППО.

“Вони на відстані, де у них є перевага, діють авіабомбами, артилерією. Вісім місяців паузи в ухваленні рішень партнерами. Зрозуміло, що наших воїнам було непросто”, – сказав він.

За словами Зеленського, “до бетонної лінії оборони ніхто не дійшов, це маячня, що там говорять Ворог дійшов до першої лінії. Перша лінія – це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули”.

“Вони (росіяни – ред.) приблизно там зараз й знаходяться. Це є перша лінія, лінія, яку побудували на війні, під постійним вогнем, наші військові. Першу та другу лінію будують військові, а третя лінія побудована місцевими владами. Вона найпотужніша – не тому, що вони краще за військових, а просто тому, що вона далі від зброї, від снарядів, від обстрілів”, – зазначив президент.

Президент підкреслив, що ціль росіян зрозуміла – Вовчанськ.

“Крім того, що вони хочуть відповідну зону 10 кілометрів, вони хочуть завжди розвивати успіх, якщо він є. Але головне на сьогодні – нашими Силами оборони ситуація стабілізована”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, в ніч на 10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Ворог захопив близько 10 сіл, переважно у “сірій зоні”. Зараз точаться бої за місто Вовчанськ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button