Україна

Заблоковано 18 каналів, які “розкручували” рух Редан в Україні


Заблоковано 18 каналів, які розкручували рух Редан в Україні

У різних регіонах країни відбулося близько 30 зборів підлітків. Поліція не допустила масових бійок.

 
Кіберполіція заблокувала 18 каналів та груп, які були створені для “розкрутки” молодіжного руху ПВК Редан та дестабілізації ситуації в Україні, повідомила прес-служба Національної поліції у вівторок, 28 лютого.
 

 
“Провокування конфліктів та масових бійок між підлітками – таку мету ставлять перед собою організатори зборів молоді, втім поліцейські завадили реалізувати ці злочинні задуми”, – йдеться у повідомленні.
 
Протягом двох днів у різних регіонах України відбулося близько 30 зборів молоді. Правоохоронці оперативно відреагували та не допустили конфліктних ситуацій між підлітками.
 
До відділів поліції запросили понад 700 осіб, більшість із яких були неповнолітніми. З ними та їхніми батьками проводяться профілактичні заходи. Зокрема, пояснюється, що за відповідні дії передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.
 
Кіберполіція зі свого боку заблокувала 18 каналів та груп, які були створені для “розкрутки” руху Редан та дестабілізації ситуації в Україні. Встановлюються джерела фінансування та адміністратори цих каналів.
 
 
Як повідомлялося, 27 лютого підлітки, які відносять себе до ПВК Редан, зібралися для масових бійок у Києві, Харкові, Львові, Житомирі, Івано-Франківську, Одесі та Вінниці. У всіх містах поліції вдалося не допустити зіткнень.
 
У Харкові поліцейські встановили особи 215 неповнолітніх та 30 повнолітніх, які готували масову бійку у центрі міста. Правоохоронці вилучили ножі, кастети та газові балончики (17 шт.). На батьків неповнолітніх виписали адмінпротоколи.

ПВК Редан – це російська підліткова субкультура, що виникла в соцмережах та натхненна аніме-серіалом Hunter x Hunter, у якому є бандитське угруповання під назвою Редан. Символи підліткової ПВК – чорний колір, павуки та цифра 4. “Реданівці” збираються разом для того, щоб влаштовувати масові бійки.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button