Україна

Росіяни посилили штурми на одному з напрямків


Росіяни посилили штурми на одному з напрямків

На Херсонському напрямку окупанти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.


Протягом доби на фронті зафіксовано 72 бойових зіткнення. Ворог здійснив 14 атак на Херсонському напрямку біля Кринок. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в п’ятницю, 5 квітня.
 
Загалом війська РФ завдали 10 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснили 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито дві атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де окупанти намагалися прорвати оборону.
 
На Бахмутському напрямку відбито понад 10 атак в районах населених пунктів Андріївка, Зеленопілля, Кліщіївка, Іванівське Донецької області, де росіяни намагалися покращити тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку відбито 18 атак в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Яснобродівка та Первомайське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити українські підрозділи із займаних рубежів. 
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати російських загарбників в районах населених пунктів Георгіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, 10 разів намагалися прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку протягом доби ворог, за підтримки авіації, здійснив одну невдалу спробу атакувати позиції ЗСУ в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. 
 
На Херсонському напрямку противник не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 14 безуспішних атак на позиції військ ЗСУ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по дев’яти районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу противника. 
 
Підрозділами ракетних військ завдано ураження по пункту управління, двох засобах протиповітряної оборони, артилерійському засобу, пункту управління БпЛА і двох районах зосередження озброєння та військової техніки ворога. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 860 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 445 900 солдатів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button