Події

Ремонт басейну в столичній школі: БЕБ упередило ризикову закупівлю на 56 млн грн…

Ремонт басейну в столичній школі: БЕБ упередило ризикову закупівлю на 56 млн грн

Аналітики ТУ БЕБ у м. Києві дослідили тендерну закупівлю робіт з капітального ремонту басейну в школі. На них управління освіти одного з районів столиці планувало витратити понад 56 млн грн.

➡️Під час аналітичного дослідження фахівці Бюро встановили, що міським бюджетом було передбачено видатки, які лише частково покривають зазначений в закупівлі обсяг робіт. Про виявлені ризики було поінформовано відповідний структурний підрозділ КМДА.

➡️Однак управління освіти проігнорувало рекомендації БЕБ та за результатами проведеної процедури закупівлі опублікувало намір укладення договору з підрядником.

❗️Згадуваний переможець тендеру не мав матеріально-технічної бази, складських приміщень, достатньої кількості працівників відповідної кваліфікації, досвіду та фінансової платоспроможності. Крім того, компанія фігурувала у кримінальному провадженні щодо заволодіння бюджетними коштами.

????Про встановлені додаткові ризики аналітики повторно поінформували керівництво районної державної адміністрації. За результатами розгляду рекомендаційного листа управління освіти прийняло рішення про скасування процедури закупівлі.

Таким чином аналітики упередили ризикову закупівлю на 56,37 млн грн бюджетних коштів.

????????FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button