Україна

В Україні запустили Telegram-бот “Готовий до всього”, в якому зібрано правила підготовки до надзвичайних ситуацій – 1News


Фото з відкритих джерел

Бот підготовлено на базі інформації з різних джерел

В Україні запустили Telegram-бот “Готовий до всього”, в якому зібрано правила підготовки до надзвичайних ситуацій та поради щодо того, як діяти у разі небезпеки. Про це повідомляє ТСН.

“У цьому інформаційному боті ви знайдете відповіді на найпоширеніші запитання щодо підготовки до надзвичаних ситуацій, а також поради щодо дій в небезпечних ситуаціях”, – йдеться в повідомленні розробників.

Відповідно, інформація в боті поділена на шість розділів:

  • Як вижити цивільному — порядок дій та правила поведінки у разі воєнних дій, поради щодо створення спільної стратегії з членами сім’ї;
  • Йду захищати країну — про те, як вступити до територіальної оборони, Збройні сили України та в якому разі формують партизанський рух.
  • Небезпечні ситуації – про те, як реагувати на сирену та повідомлення з різних каналів зв’язку.
  • Інформаційна безпека — де шукати перевірену інформацію, як переконається у її достовірності.
  • Що підготувати і купити — про підготовку будинку і тривожної валізки, турботу про домашніх тварин.

Зазначається, що бот підготовлено на базі інформації з різних джерел. Зокрема на основі пам’ятки для сім’ї “Як діяти у кризовій ситуації” волонтерської групи #миготові, брошури Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, порадника для цивільного населення та матеріалів у ЗМІ.

1News за темою: У взаємодії зі ЗСУ: Кличко розповів, яких заходів вживає Київ для тероборони

Нагадаємо, у Київській міській державній адміністрації розробили короткі інструкції для громадян про те, як діяти у разі бойових дій та як евакуюватися школам. Більш детально про це читайте за посиланням.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button