Україна

Україна відправила шість кораблів із зерном за два дні


Україна відправила шість кораблів із зерном за два дні

Зараз у протоці Босфор росте черга із суден, які чекають на інспекцію. Застрягли 109 кораблів, з яких 22 завантажені агропродукцією.

З портів Одеської області 14 та 15 січня вийшли ще шість кораблів із 153 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Про це повідомляє Мінінфраструктура у понеділок, 16 січня.
 
Зазначається, що одне із суден – це балкер Dynamic M, який перевозить 27,5 тисячі тонн агропродукції до Лівії.
 
Наразі в портах обробляється 21 судно, на яке буде завантажено 800 тисяч агропродукції. Зерновим коридором в українські порти рухається одне судно.
 
Міністерство зазначає, що зараз у протоці Босфор зростає черга із суден, які чекають на інспекцію. Станом на 15 січня у черзі 109 кораблів, з яких 22 завантажені агропродукцією.
 
У відомстві наголошують, що російська делегація продовжує гальмувати інспекцію та відмовляється працювати після 15:30. Наразі зареєстровано лише два судна з 81, які заявили про участь у зерновій ініціативі.
 
Всього з 1 серпня з портів Одеської області вийшли 653 судна, які експортували 17,5 млн тонн продовольства до країн Азії, Європи та Африки.
 
Раніше повідомлялося, що Україна з початку січня експортувала 1 млн тонн агропродукції зерновим коридором.
 
Нагадаємо, за підсумками 2022 року Україна експортувала понад 50 млн тонн агропродукції. За останні чотири місяці середньомісячний темп експорту фактично досягнув довоєнних показників.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button