Україна

Ворог тисне на Харківському напрямку – Генштаб


Ворог тисне на Харківському напрямку - Генштаб

На Покровському напрямку одночасно тривають 12 боєзіткнень. Ще шість російських атак вже відбито.

Російські загарбники продовжують наступальні дії на Харківському напрямку. При цьому найбільша кількість ворожих штурмів зберігається на Куп’янському та Покровському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 16:00 у середу, 22 травня.

На Харківському напрямку загарбники і далі тиснуть у районі Липців. Наші воїни також проводять активні дії. Загальна кількість боєзіткнень зросла до восьми. Додався ще один авіаудар по Вовчанську”, – йдеться у повідомленні.

На Куп’янському напрямку вже відбулося 22 бойових зіткнення в районах восьми різних населених пунктів. Підтверджені загальні втрати ворога в особовому складі становлять 106 осіб. Знищено по дві одиниці БМП, БТР та  автомобільної техніки.

На Лиманському напрямку точиться один бій. Ще пʼять ворожих атак сьогодні вже відбито.

На Краматорському напрямку загальна кількість спроб росіян покращити тактичне положення зросла до восьми. У Генштабі запевняють, що ситуація контрольована.

На Покровському напрямку тривають 12 боєзіткнень у районах Новоолександрівки, Прогреса, Соловйового, Сокола та Уманського. Ще шість атак вже відбито.

“Ворог зазнає втрат у живій силі: безповоротні – 68, санітарні – 140. Інформація щодо ураженої військової техніки уточнюється”, – йдеться у повідомленні.

На Курахівському напрямку загальна кількість боєзіткнень зросла до 10. Окупанти вже втратили 81 особу пораненими та вбитими. Знищено  російський танк, ще два – пошкоджено.

На Придніпровському напрямку відбито чотири атаки загарбників у районі села Кринки.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, за добу 21 травня ЗСУ знищили 1300 російських окупантів. Загальні втрати армії РФ з початку війни наближаються до 500 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button