Спорт

Верняєв: Якщо МОК дотримається правил, то у росіян нікому буде виступати

Верняєв: Якщо МОК дотримається правил, то у росіян нікому буде виступати

Фото: НОК України
Верняєв не вірить у невинність російських спортсменів

Олімпійський чемпіон з гімнастики вважає, що у країни-агрессорки відсутні спортсмени не пов’язані з силовими структурами.

Росіянам нема буде кого відправляти на Олімпійські ігри, якщо Міжнародний олімпійський комітет буде чітко дотримуватись власних правил допуску на змагання.

Так вважає лідер збірної України зі спортивної гімнастики, олімпійський чемпіон, тріумфатор чемпіонатів Європи та світу Олег Верняєв.

За словами спортсмена, у країни-агресорки просто немає таких атлетів, які б не були пов’язані з силовими структурами, адже спорт та політика це пов’язані у росіян речі.

“Аргументом за їх недопуск є той факт, що всі російські гімнасти, та і не тільки гімнасти, є частиною нацгвардії або збройних сил. Можливо, якийсь один серед них і знайдеться, хто не входить до лав збройних формувань, але навряд чи він пройде кваліфікацію. Немає у спорті тих, хто не знаходиться у військових структурах. 99-100 відсотків з них – військові. І спорт точно не поза політикою.

Якщо ти потрапляєш до національної збірної, отже, ти перспективний, і ці структури борються за тебе, у підсумку забирають до себе. Якщо рекомендацій МОК дотримаються, то в Росії банально не буде кому їхати на Олімпіаду. Після заяви МОК я глянув два інтерв’ю російських спортсменів. Далаян сказав, що йому байдуже на все і з Динамо він не вийде. Ще один тренер з біатлону заявив, що їх команда готова вийти із військових структур. Сподіваюся, що цей номер не пройде, адже інтернет все пам’ятає”, – висловився в інтерв’ю Укрінформу Верняєв.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олег Верняєв зможе взяти участь в ОІ-2024, суд скоротив гімнасту дискваліфікацію.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button