Спорт

В Україні можуть допустити глядачів на спортивні змагання

В Україні можуть допустити глядачів на спортивні змагання

Фото: ФК Динамо Киев
На НСК Олімпійський можуть знову пустити глядачів

Міністерство молоді та спорту розробило порядок узгодження та проведення спортивних заходів уболівальниками.

Незабаром на спортивних змаганнях в Україні знову можуть з’явитися глядачі. Як повідомили у Міністерстві молоді та спорту, відомство розробило додаткові заходи щодо допуску уболівальників на трибуни із дотриманням умов безпеки. Про це йдеться у повідомлені на сайті міністерства.

Передбачається, що для допуску фанатів, керівництво спортивної арени має розробити план дій на випадок оголошення повітряної тривоги і прописати всі можливі шляхи для евакуації.

Після цього урядова комісія перевірить споруду і визначить кількість глядачів, яких зможе прийняти арена на час дії воєнного стану.

“Пропоновані заходи допоможуть усім учасникам почуватися безпечніше та насолоджуватися енергією змагань. Жодна телетрансляція не замінить емоції стадіону, але нашим пріоритетом була і буде безпека глядачів. Ми дуже відповідально підійшли до розробки заходів спільно з безпековими структурами. Ми маємо повернути вир емоцій на стадіони так само, як свого часу повернули глядачів у кінотеатри й на концерти.

Згідно з порядком проведення спортивних змагань, попередній огляд місця, на якому відбуватимуться змагання, здійснюватиме робоча група, до якої входитимуть представники спортивної федерації, керівництво спортивної споруди, представники структурного підрозділу молоді та спорту обласної військової адміністрації із залученням Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

Робоча група проводитиме попередній огляд захисної споруди, що може бути використана як укриття, на можливість розміщення всіх учасників змагань. Вона має бути розташована на відстані не більше ніж 500 метрів від місця проведення заходу з урахуванням часу евакуації до 10 хвилин пішим кроком та з урахуванням умов пересування осіб з інвалідністю. Також робоча група визначатиме кількість осіб, яких зможе прийняти найпростіше укриття або захисна споруда, з урахуванням кількості спортсменів, тренерів, суддів та фахівців, які залучені до участі в змаганнях, адміністративного персоналу та передбачуваної чисельності глядачів.

За результатами огляду буде складено відповідний акт, у якому зазначено адресу та орієнтовну кількість осіб, яких може вмістити укриття або споруда, орієнтовну відстань до укриття”, – цитує прес-служба в. о. міністра спорту Матвія Бідного.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві молоді та спорту України відреагували на допуск білорусів та росіян до Олімпіади.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button